Met liefdevolle en oprechte aandacht voor jou.

Over mij

Hoi lieve jij,
Wat leuk dat je op mijn website kijkt!
Ik wil je graag wat meer over mezelf en mijn journey vertellen.
 
Mijn naam is Danique Alexandra Hogguer en ik ben geboren in Hoofddorp op de bank in het huis naast mijn prachtige praktijkruimte. 
     
    
Als kind heb ik mij altijd 'anders' gevoeld. Ik was een ontzettend gevoelig en emotioneel meisje en altijd heel nieuwsgierig naar hoe dingen, dieren en vooral mensen in elkaar staken. Ik kon niet tegen pesten of onrecht en ik was altijd mijn omgeving aan het 'scannen'. 
 
Het meegaan in de klas vond ik erg lastig. Ik was namelijk snel afgeleid en vaak verdwaalde ik in mijn eigen dagdromen. AD(H)D werd dat destijds door de psychologen en psychiaters genoemd. Mijn ouders konden hier, en vooral met mijn intense gevoeligheid, moeilijk mee omgaan. Ik kreeg medicatie voor mijn AD(H)D, verschillende therapieën en sessies bij Jeugdzorg. Dit leek niet veel te helpen. Thuis en op school voelde niet altijd als een veilige plek. Ondanks dat mijn ouders, met hun beste intenties en de kennis die zij toen hadden, hebben geprobeerd het zo goed mogelijk te doen, voelde het niet alsof ik echt mijn authentieke zelf kon zijn. 
  
Op mijn 16de zijn mijn ouders gescheiden. Ik had verwacht dat dit rust zou geven maar in die periode begon ik last te krijgen van heftige paniekaanvallen wat resulteerde in een depressie en angststoornis. Ook toen kreeg ik weer medicatie (oxazepam en citalopram) voorgeschreven om mijn gevoelens en emoties te onderdrukken/verdoven. Tijdens de therapiesessies die ik volgde, werd er vooral veel gepraat en weinig aandacht besteed aan het voelen en reguleren van emoties. Het leek alsof vooral de symptomen bestreden werden maar niet naar de oorzaak gekeken werd, dus ben ik gestopt met de medicatie en gestart met haptonomie. Haptonomie houdt zich bezig met het bewust worden en ontwikkelen van iemands gevoelsleven. Via aanraking en verschillende oefeningen leerde ik om weer in contact te komen met de gevoelens die in mijn lichaam waren opgeslagen. Ik leerde dat het weer veilig was om te voelen.
 
Na jaren van (lichaamsgerichte) therapie, zelfontwikkeling, opleidingen, cursussen en het werken met plantmedicijnen ben ik gelukkiger dan ooit. Leren zal ik altijd blijven doen, nog elke dag. Maar ik voel me trots en dankbaar om te zeggen dat ik vrij ben van paniekaanvallen, rust ervaar, me veilig voel in mijn lichaam, mijn grenzen en verlangens uit, keuzes maak vanuit mijn hart en zèlfs anderen begeleid op hun persoonlijke (souls)journey. 
  
Kanyara begon op 6 juli 2020 als schoonheidssalon en transformeerde naar een prachtige praktijk voor verdieping, heling en groei. Je wordt hier oprecht gezien, gehoord en geliefd voor de prachtige, authentieke persoon die je bent. Mijn intentie is om jou weer te laten verbinden met jezelf, jouw gevoelsleven, jouw grenzen en verlangens zodat je weer in je kracht komt te staan. 
  
Je bent zó welkom en ik ontvang jou met heel veel liefde voor een fijne sessie in mijn fijne praktijk in Hoofddorp.