Met liefdevolle en oprechte aandacht voor jou.

Over mij

Hee lieve jij,
Wat leuk dat je op mijn website kijkt!
Ik wil je graag wat meer over mezelf, mijn journey en mijn werkwijze vertellen.
 
Wie ben ik?
Mijn naam is Danique Alexandra Hogguer en ik ben geboren in Hoofddorp in het huis naast mijn prachtige praktijkruimte. 
     

Hoe was ik als kind?
Als kind heb ik mij altijd 'anders' gevoeld. Ik was een ontzettend gevoelig en emotioneel meisje en altijd heel nieuwsgierig naar hoe dingen, dieren en vooral mensen in elkaar staken. Ik was altijd mijn omgeving aan het 'scannen' en observeren. 
 
Het meegaan in de klas vond ik erg lastig. Ik was snel afgeleid en vaak verdwaalde ik in mijn eigen dagdromen. AD(H)D werd dat genoemd. Mijn ouders konden hier, en vooral met mijn gevoeligheid, moeilijk mee omgaan. Ik kreeg medicatie voor mijn AD(H)D, verschillende therapieën en sessies bij o.a. Jeugdzorg maar dit werkte voor mij alleen maar averechts. Ik voelde me niet begrepen en niet gezien. Ik voelde me 'te veel' en het voelde alsof ik niet mocht zijn wie ik werkelijk was.

Het voelde niet alsof ik mijn authentieke zelf mocht zijn. Dus, heb ik het "brave meisjes syndroom" ontwikkeld. Misschien (her)ken je het wel.. Het overmatig aanpassen, overpresteren en je emoties en authenticiteit onderdrukken om maar in het plaatje van je omgeving te passen. Pff.. dat kost veel energie!

Scheiding, paniekaanvallen en depressie  
Op mijn 16de gingen mijn ouders scheiden. Ik had verwacht dat dit rust zou geven maar in plaats daarvan begon ik last te krijgen van paniekaanvallen wat resulteerde in een depressie en angststoornis. Er waren veel onderdrukte gevoelens en emoties die gehoord en gevoeld wilden worden.. Maar, ook toen kreeg ik weer medicatie voorgeschreven om mijn gevoelens en emoties te onderdrukken/verdoven. 

Dit voelde zo gek! En net als vroeger raakte ik alleen maar verder verwijderd van wie ik werkelijk was. 
Ik wilde ook eigenlijk helemaal niet in zoveel 'hokjes' vastzitten.
In mijn ogen ben je "gewoon" ontzettend creatief, speels, empathisch en gevoelig.
Zou dat niet juist als kracht gezien mogen worden?

Wat heeft mij geholpen?
Tijdens de sessies die ik volgde, werd er vooral veel gepraat en weinig tot geen aandacht besteed aan het voelen en reguleren van emoties. Het leek alsof vooral de symptomen bestreden werden maar niet naar de oorzaak gekeken werd. Dus, ben ik gestopt met medicatie en gestart met alternatieve therapie. Alternatieve therapie met een holistische aanpak.
We hielden ons bezig met het bewust worden en ontwikkelen van mijn gevoelsleven en we bekeken mijn lichaam in haar geheel (fysiek, emotioneel, spiritueel en energetisch), we gingen naar de kern van het probleem om zo de dieper liggende 'wonden' aan te kijken en te helen. Via aanraking en verschillende oefeningen leerde ik om weer in contact te komen met de gevoelens die in mijn lichaam waren opgeslagen. Ik leerde dat het veilig was om te voelen, ik leerde mijn grenzen kennen en bewaken én ik leerde mijn (ziels)verlangens kennen. Ik wilde volledig mezelf kunnen zijn en anderen hierbij helpen!
 
Na jaren van therapie, zelfontwikkeling, opleidingen, cursussen, workshops en het werken met plantmedicijnen, ben ik waar ik nu sta en help ik anderen op hun reis naar hun werkelijke zelf. Met alle mooie en pijnlijke uitdagingen die daarbij komen kijken.
  
Kanyara
Kanyara begon op 6 juli 2020 als schoonheidssalon en transformeerde naar een prachtige praktijk voor verdieping, ontwikkeling en groei. Je wordt hier oprecht gezien, gehoord en geliefd voor de prachtige, authentieke persoon die je bent. Mijn intentie is om jou weer te laten verbinden met jezelf, jouw gevoelsleven, jouw grenzen en jouw verlangens zodat je weer in je kracht komt te staan. Het verbinden met - en het luisteren naar je lichaam geeft je zoveel antwoorden.
 

Mijn werkwijze
Ik werk met heel veel liefde, warmte en passie om jou te begeleiden in jouw reis naar wie je werkelijk bent. 

Ik doe dit d.m.v. 1:1 en 1:2 Cacao journey's, One Day Retreats, Workshops, Business sessies en langdurige trajecten.

Wat zijn jouw diepste verlangens? En hoe zou het zijn als jij leeft vanuit JOUW wensen en niet zoals het "hoort" of zou "moeten"?

Ik nodig jou uit om los te breken, jezelf te bevrijden en te gaan staan voor wie jij werkelijk bent. Volledig in jouw kracht, levend vanuit jouw mooiste wensen, grootste dromen en diepste verlangens.

Bij mij mag je volledig zijn wie je bent en voelen wat je voelt.

"Want jij bent goed genoeg en nooit te veel!"

Wil jij hier samen aan werken? Om te ontdekken wie je ten diepste bent en daar volledig voor te gaan staan? 

Ik begeleid jou met heel veel liefde op jouw unieke reis.

Plan hier jouw sessie in.

Opleidingen en cursussen die ik hiervoor gevolgd heb:
Massage & Tantra opleiding, Relatiecoach opleiding, Holistisch Therapeut opleiding, Haptisch masseren (vanuit de Haptonomie), Shiatsu & Energetic Healing, Masterclass Ademwerk, Mastermind voor ondernemers, Holistic Pulsing, Lomi Lomi massage, Ayurvedisch masseren, jaaropleiding werken met Plantmedicijnen.